!!!Shrnutí členů 2017 a jejich činnosti ve sboru!!!

29.01.2018 09:28

Jednotka má  19 členů, zdravotně i odborně způsobilých. V současné době máme 7 proškolených strojníků, 6 velitelů družstev, 2 techniky CHTS, 2 techniky Technické služby, 2 techniky Spojové služby. Členové se pravidelně účastní školení v rámci jednotky, ale i hasebního obvodu PS Rosice a dále i odborné konference pořádané Hasičkou moravskou jednotou. Jednotka se stará o svěřený majetek, výzbroj a výstroj a členové o své osobní ochranné prostředky. 

Z důvodu přestěhování pana Michala Kokojana do Kuřími vzniklo v jednotce jedno volné místo, které poprvé v historii říčanské jednotky obsadila žena. Žena, spíše slečna, Lucie Slámová, která bude po vyřízení právních náležitostí odeslána do zdravotnického kurzu a v jednotce bude mít roli především jako zdravotník. 

 

Během roku jsme 2x pomáhali v zemědělském družstvu GenAgro, jednou při čištění kanalizace a podruhé při mytí vyorávače cukrovky. Při zásazích a výcvicích nebyl nikdo zraněn. 

Závěrem mi dovolte poděkovat všem za odvedenou práci poděkovat našim rodinám za trpělivost a Vám všem popřát do nového roku hodně štěstí zdraví lásky a abychom se vždycky  v pořádku vraceli domů.